Grävbox kanin – sandlåda för kaniner

kr538

Stabil grävgrop med insebox.

Kan tas ut och tvättas efter behov.

Beskrivning

Grävboxkanin – sandlåda för kanin

Gravlådan för dvärgkaniner är konstruerad och tillverkad i Danmark

Denna kaningrävningslåda är gjord av fanerträ som är hårt trä som kaniner inte gnaga på, eftersom det är för svårt. Med tre utgångar i hjärtat, kanin och morotform. Därför har den också en lång livslängd jämfört med om den hade varit av naturligt trä, vilket kaniner i de flesta fall gillar att gnaga i bitar.

Den har en genomskinlig plastinkorg som du kan fylla med grävmaterial och ta ut och tvätta efter behov.

Mått: 41 cm lång x 30 cm bred x 30 cm hög (16,1 ” x 11,8 ” x 11,8 ”)

Den är liten och platsbesparande. Därför är den idealisk för dvärgkaniner och om du inte har för mycket utrymme i hemmet.

Trälådans sidor är 6 mm tjocka och därför mycket hållbara. Lådan har söta sniderier som din kanin kommer att älska att hoppa in och ut ur. Dessutom är den stängd på alla sidor så att inte så mycket sand kommer ut på golvet.

Varför gräver kaniner och varför en grävgrop är en bra idé för din kanin

Vilda kaniner, som är förfäderna till våra huskaniner, gräver långa tunnelsystem under jord, där de stannar större delen av dagen och på natten. Här känner de sig säkra från rovdjur och dåligt väder. De sover, och har kul och har sina barn här nere. De har små grottor under jord och tunnlar som förbinder dem med varandra, och alltid flera olika utrymningsvägar och utgångar som de kan använda i riskzonen.

Det är bara begravt djupt i deras instinkter att gräva. Om du inte redan har en kaningrop eller kanin sandlåda (som vissa kallar det) kommer du förmodligen att ha sett din kanin gräva i mattor, kuddar eller något annat, och därmed kanske förstört tyget. Av denna anledning gräver kaniner också ofta längst ner i buret, på dig och dina kläder, eller gräver det också i golvet. De kan helt enkelt inte hjälpa det.

Av samma anledning gillar de också tunnlar, så det är också bra att förvärva. Se vår egen produktion av tunnlar och hus här: Kaninbyn där du kan sätta ihop din egen kaninby i de storlekar som passar dig bäst. Går bra med denna grävgrop för kaniner.

Detta grävmaterial kan du använda

Du kan använda sand för gnagare eller ny sandlådesand för barn, men det dammar ganska mycket. Vissa använder också skrynkliga bitar av tidningspapper i sin kanin sandlåda. Det suger mindre och kan kastas ut om din kanin gillar att kissa i grävmaterialet.

Varför din kanin ska ha en sandlåda

  • Din kanin för sitt behov av att gräva däcket
  • Det minskar stresshormoner i kroppen
  • Aktivitet gör glad
  • Motverkar tristess
  • Du får inte förstöra dina kuddar och filtar
  • Dina krukväxter får sin mark i fred

Detta är vårt fanerträ av

Våra träskivor är tillverkade av björkflis och lämpar sig endast för inomhusbruk. Det finns fanerträ som kan användas utomhus och är därför väderbeständigt, men eftersom fenollim har använts, vilket är giftigt i dessa träslag, har vi naturligtvis valt den träfaner som endast kan användas inomhus. Björkträfaner används också vid tillverkning av möbler för människor.

Vill du veta mer

Vi kan definitivt rekommendera en bok som heter Kaninernas privatliv avRonald Lockley om du är intresserad av hur vilda kaniner lever sina liv. Boken handlar om en grupp forskare som har studerat vilda kaniners beteende på en ö. Deras liv och interaktion, både vad som händer ovan jord, men också vad som händer inne i grottorna och tunnlarna under jord. Det ger verkligen en bra grundläggande förståelse för kaninbeteende.

Vill du ha ett alternativ till en grävlåda för kaniner som inte bråkar med sand

Se vår kaninbollspool

Ytterligare information

Vikt 1,9 kg