Kanin foder och hö

Visar alla 10 resultat

Kaninfoder och kaninhö

Letar du efter kaninmat? Här hittar du spannmålsfritt kaninfoder och kaninhö av bästa kvalitet. Riktig frikaninmat och supergott hö.

Foder för vilda kaniner

Många tror att foderpellets är en kanins basföda, men det är faktiskt inte sant. Faktum är att hö är kaninens huvudsakliga föda. Majoriteten av maten de vilda vilda kaninerna äter är faktiskt gräs, både färskt och torrt gräs, beroende på årstid och vad som finns tillgängligt. När de har fyllt magen med gräs/hö, och släckt den värsta hungern, äter de örter, gröna blad, blommor, färska skott och bark. Detta bör då vara din kanins tilläggsfoder.

Kaninfoder utan korn

På denna sida hittar du allt vårt noga utvalda hälsosamma kaninhö och spannmålsfritt foder som är gott och nyttigt, och så nära vildkaninernas mat som möjligt. Vi har precis startat upp kaninbutiken så vi får in fler saker i butiken hela tiden. Så kom tillbaka med jämna mellanrum och se det växande urvalet av föremål för din kanin.

Vi säljer uteslutande kaninfoder med många grässorter, många gröna växter och blommor. Och inget av vårt foder för kaniner består av majs, vete eller soja !!!

Kaninhö

På denna sida kan du hitta de olika sorterna av kaninhö och höblandningar vi kan erbjuda. Det är viktigt att höet är av god kvalitet, eftersom det är kaninens huvudföda. Har den legat för länge, eller utsätts för direkt sol en längre tid, tappar den en del av de goda vitaminerna och andra näringsämnen den innehåller. Det ska helst lukta gott av gräs. Det är bäst om det består av olika gräs, så din kanin för trevligt varierad kost. Här kan du hitta läckert ekologiskt hö, och kvalitetshö med t.ex. klöver eller örter. Lusernhö är väldigt näringsrikt och ska inte ges ensamt, men fint tillskott blandat med andra sorters hö. Ge gärna din kanin en blandning av flera slag eller växla mellan märken.

Vi säljer nästan uteslutande hö som består av många sorters gräs och naturliga ogräs och blommor. Inte bara EN sorts gräs. För en varierad kanindiet.

Frikanin galen

Att hålla frikanin handlar om att ge din kanin ett mer naturtroget liv med mycket utrymme och aktivitet istället för att hålla den i en liten bur. Du kan också göra detta med flödet. Riktig frikaninmat bör innehålla det som kaniner äter i naturen: många gräsarter, gröna vilda växter och blommor och grenar.

Hälsosam kaninmat

Du kan hålla kaniner helt utan att ge dem foderpellets. Men det kräver mycket, och det är lätt att ge dem foderpellets, därför har vi valt ut de bästa pellets på marknaden. Faktum är att många pellets tillverkas av billiga restprodukter från industrin som delar av spannmål, soja och majs som bearbetas så mycket att de är svårsmälta. När foderpelletsen är av god kvalitet är de gjorda av gröna växter, som är kaninens naturliga föda, och inte av vete eller majs. De kallpressas så att de behåller vitaminerna och man har sett till att växterna inte krossas för mycket och därigenom förstör cellulosastrukturen. Och självklart utan tillsatta spannmål, soja, socker/melass, färgämnen och syntetiska smakämnen.

Bra hö

Bra hö innehåller många olika gräs, naturliga ogräs och blommor. Den är grönaktig och ligger löst i påsen för att behålla växternas ursprungliga fiberstruktur. Och det luktar fint gräs.

Strukturmatning

Ett riktigt bra och hälsosamt alternativ till pellets är strukturfoder. Det är torkade hela växtdelar helt enkelt. När växterna eller stora växtdelar torkas behåller den den långa cellulosastrukturen, vilket är bra för kaninens matsmältning. På denna sida hittar du vårt läckra urval av äkta kaninmat. Hälsofrämjande foderblandning av torkade löv, grönsaker och örter. Utsökt. Allt din kanin behöver för ett långt och hälsosamt liv.

Kärlek

Free the Bunny